Nog altijd zijn er maatschappelijk gezien enorme problemen rond wonen; denk aan betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid.  Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen. We blijven ver achter bij de productiviteitsverbetering en opzichte van andere sectoren. Het is nu tijd om radicaal te veranderen. Onze oplossingsrichting is meer gebruik maken van het conceptuele aanbod (wat vaak gepaard gaat met meer industriële productie).  

Dat vraagt echter om systeemverandering in manier van denken en werken in woningbouw. Om jullie als sector te helpen is, op initiatief van leden van het Netwerk Conceptueel Bouwen, De Woonstandaard beschreven. Deze tool helpt de afnemers bij het bepalen van hun vraag aan de markt. 

U kunt op Conceptenboulevard.nl uitgebreid zoeken op Product Markt Combinaties (PMC) in alle provincies binnen Nederland. Met de uitgebreide filter kunt u ook kiezen voor aanvullende kwaliteiten, gebaseerd op De Woonstandaard. 

De Woonstandaard onderscheidt een aantal te huisvesten woningtypes en huurklassen. De combinatie type woning en klasse noemen we PMC (Product Markt Combinatie)​

Per PMC hebben we, samen met de markt, basiseisen gedefinieerd. In De Woonstandaard zijn deze basiseisen per PMC terug te vinden die van belang zijn voor concepten van grondgebonden, gestapelde, tijdelijk en onzelfstandige woningen binnen Nederland. ​

Meer weten over PMC's?  klik hier.​

  Het vooraf helder hebben 'wat' je wil inkopen en het 'hoe' overlaten aan de markt is de eerste stap die gezet kan worden als je van ontwikkelen naar inkopen gaat van woningen.

  Eenvoudig een passend concept vinden

  U kunt op Conceptenboulevard.nl uitgebreid zoeken en vergelijken op Product Markt Combinaties (PMC) in alle provincies binnen Nederland. Met de uitgebreide filter kunt u ook kiezen voor aanvullende kwaliteiten, gebaseerd op De Woonstandaard. Door uzelf te registeren (https://www.conceptenboulevard/account/login) krijgt u nog meer mogelijkheden, zoals het opslaan van selecties, het mailen en downloaden van pdf’s van gekozen concepten.

  Vanaf onze homepagina:

  Stap 1: Filter concepten

  • Bepaal de PMC, dwz: 
   • kies de doelgroep die u wilt huisvesten.
   • kies het woningtype.
  • Bepaal de regio.

  Druk op de knop ‘Zoeken’. U komt nu op de conceptenpagina.

  Stap 2: Verfijn uw keuze 

  • Bepaal uw aanvullende kwaliteiten
   • algemeen (ppc, regio, aanbieding)
   • Gebruikskwaliteit
   • Duurzaamheid
   • Gezondheid en comfort
   • Technisch en Esthetisch
   • Proces

  U krijgt nu een overzicht van alle geplaatste concepten op Conceptenboulevard.nl die voldoen aan uw selectie.

  Bekijk alle concepten

  Meer weten over de concepten of uw concept tonen op Conceptenboulevard.nl? Dat kan!

  Conceptenboulevard.nl is een product van het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). Bezoek de website.Via de contactgegevens neemt u contact op met het secretariaat van NCB.

  Contact opnemen

  Conceptueel bouwen

  Wat maakt conceptueel bouwen bijzonder? Eén team met vaste partners is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en de uitvoering.

  Deze ketensamenwerking van diverse partijen op de woningbouwmarkt – industrie, aanbieders en professionele afnemers – zorgt voor een gezamenlijke regievoering en juiste afstemming van de werkzaamheden van het eerste idee tot en met de oplevering.

  Samen zetten de diverse partijen zich actief in voor een gezondere nieuwbouwmarkt. Conceptueel bouwen streeft er namelijk naar om goed, duurzaam en betaalbaar wonen (weer) haalbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen.